Hoe helpt SLAJ?

Helping Marchigüe:

 

 

 

 

26 maart 2010 Bericht van Coni:

Ik schrijf jullie namens de bewoners van Marchigüe, Peralillo waar de aardbeving met al zijn kracht lijkt te hebben geslagen. Daar waar de hulp veel later aankwam. Daar waar de gemeentelijke organisatie veel te wensen over liet. Deze bewoners zullen dan ook als eerste worden vergeten. 

Voor deze mensen zetten wij ons in, een onvermoeide groep vrijwilligers en dankzij de verkregen hulp vanuit Nederland en van de Chilenen alhier kunnen wij het werk voortzetten.

Dit is te danken aan particuliere donaties op onze eigen bankrekeningen. Al de families die wij hebben kunnen benaderen met onze hulp, zijn u óók ontzettend dankbaar. 

Wij willen blijven helpen. Onze eerste, nederige bijdrage in dit rampgebied heeft ons een soort vleugels gegeven. Wij hebben zeker meer dan 100 gezinnen met onze hulpgoederen benaderd. Zo, nu, met hun steun en levenskracht hebben wij een organisatie opgericht: AVAS, dat staat voor: Vrijwilligersgroep Sociale Ondersteuning Marchigüe. 

Buiten onze eerste behoeftehulp zijn wij een aantal activiteiten aan het organiseren. Op deze manier ervaren wij dat deze mensen een adem pauze kunnen nemen. Het gaat om recreatie activiteiten voor vrouwen en kinderen. Bijvoorbeeld als u dit leest, zijn wij bezig een vrouwen-circuit  aan het creëren in Piuchén. Ook gaan we films vertonen ter afleiding.

We zijn erg blij omdat de kinderen weer op straat spelen!

 

 

 

 

8-3-2010

De eerste lading spullen is al gebracht. Omdat duidelijk is dat de mensen veel meer nodig hebben, hebben Coni en haar vrienden besloten dat ze nog een keer de tocht gaan maken om goederen te brengen..

Dus jullie donatie is daarom nog steeds van harte welkom op:

 

 

 

 

 

4-3-2010

Vrienden van SLAJ hebben ons het onderstaande bericht gestuurd.

Zij zijn op dit moment in Chili al bezig met het brengen van hulpgoederen naar de getroffen gebieden. 

Zij hebben gekozen om de gebieden te helpen die door de officiële hulporganisaties (in eerste instantie) niet geholpen zullen worden.

Dit is GEEN hulp voor persoonlijke familie, maar werkelijk hulp voor de hele bevolking in deze vergeten  plaatsen.

 

 

 Hallo vrienden, familie en bekenden,


 
Na de zeer zware aardbeving en Tsunami die Chili getroffen heeft afgelopen vrijdagnacht is iedereen daar begonnen met overleven en elkaar daarbij ondersteunen.
De officiële hulp wordt voornamelijk gekanaliseerd naar de 7de en 8ste regio in Chili, zones waar grotere steden zijn getroffen.
Onze dochter Coni heeft nu samen met enkele familieleden en vrienden het initiatief genomen om met een vrachtwagen vol flessen water, melkpoeder, luiers, dekens etc, dus basisbehoeften, te vertrekken naar de 6de regio, waar enkele kleinere dorpen met de grond gelijk gemaakt zijn door de aardbeving, maar vooral ook door het binnenstromende water dat alles op zijn weg heeft meegesleurd. De inwoners van deze dorpjes, zeer arme vissers en landbouwers, zijn al hun bezittingen verloren en verblijven op dit moment met hun families in de buitenlucht.
De plaatsen waar Constanza & co naar zullen afreizen zijn MARCHIHUE  en PERALILLO.

 

 
Dit is een geheel amateuristisch initiatief; onze dochter is druk bezig om alles voor te bereiden en vraagt nu aan ons dit bericht te sturen en aan zo veel mogelijk vrienden, bekenden en familieleden te vragen of zij met een financiële bijdrage kunnen/willen steunen.

Natuurlijk zullen wij vanuit hier de operatie volgen via mail, facebook en telefoonverbindingen en jullie op de hoogte houden van deze actie, ongeacht de steun die eventueel gegeven wordt.
We hebben geen CBF keurmerk en geen officieel geregistreerde naam, dus wat ik via dit mailtje vraag is geheel gebaseerd op vertrouwen.
 

Bij voorbaat heel erg bedankt,
 
We keep in touch
Mantegamos contacto
We blijven in contact
 
Cecile Kromhout en Marcos Mejías
Tadeo en Gaspar


From: tessakrom@hotmail.com

Subject: FW: Hulp aardbeving Chili
Date: Tue, 2 Mar 2010 21:03:30 -0300

Ik ben een aantal belangrijke details vergeten te melden voor diegenen die niet geheel van onze situatie op de hoogte zijn:
Onze dochter Constanza, 26 jaar, was in Chili op het moment van de aardbeving en is daar nu dus nog steeds.
Zij zal donderdag 04 maart vanuit de hoofdstad Santiago naar de genoemde getroffen dorpen in de 6de regio reizen met het onderstaande initiatief.

Voor meer informatie kunnen jullie natuurlijk bij ons terecht.
Nogmaals alvast bedankt, alle beetjes helpen!