Hoe helpt SLAJ?

Collecte

 

“Nederland Helpt Chili” is het campagne motto waarmee de SLAJ en de Chileense gemeenschap in Nederland in de week van 5 t/m 10 april 2010 een collecte organiseerde in Amsterdam en Eindhoven.

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam

In Amsterdam heeft het SLAJ team (Roberto, Pancho en Barbara) zelf 6 dagen gestaan. Een aantal vrijwilligers kwamen ons daarbij geheel belangeloos helpen.

Hartstikke bedankt Marcos, Ronald, Anna, Mario, Emma, Boris, Tania, Annemarie, Julio, Nardelly, Abigail, Antonella, Ana, Vito, Carla, Mónica! Muchas gracias!

En Lucho Macilla kwam boterhammen brengen, heerlijk! Dank je wel!

Het was dankzij al deze vrienden ook heel gezellig om te collecteren!

De totale netto opbrengst was € 1614,- !!!

 

We hebben het inmiddels gestort naar AVAS, via de presidente van de werkgroep.

 

 

 

 

 

 

 

 

De opbrengst van Amsterdam komt geheel ten goede aan de Werkgroep AVAS in Marchihüe. 

AVAS is een vrijwilligers organisatie opgestart door Nederlandse en Chileense jongeren die de heftige aardbeving hebben meegemaakt.
Deze jongeren hebben zich ingezet, sinds de eerste uren van de ramp, om de slachtoffers van deze aardbeving hulp te bieden. 

Zij begonnen met eigen middelen en eigen transport. O.a. drinkwater, medicijnen en tenten brengen naar de dorpen van Marchihüe en Peralillo.
Deze twee dorpen, op honderd twintig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago, zijn landbouw gemeenschappen die voor hun bestaan afhankelijk zijn van maïs- en aardappelteelt.

Deze dorpen zijn erg hard getroffen door de aardbeving. De daarop volgende kleinere bevingen en naschokken hebben de nog staande huizen en muren definitief met de grond gelijk gemaakt. Sommige bewoners van deze dorpen hebben momenteel onderdak gevonden in open loodsen naast hun voorraden. Anderen in koeien- of paardenstallen net naast hun dieren of in tenten.

Elke hulp is dringend nodig. Met wat geld kunnen zij noodhuisjes opzetten en een school heropbouwen. 

 

Eindhoven

De collecte in Eindhoven werd uitgevoerd door de Werkgroep ter Ondersteuning van ex-politieke gevangenen in Chili. De opbrengst was € 605,-. Daarbij heeft Gabriela van de Werkgroep op haar werk nog € 238,- op kunnen halen.

Hopelijk zullen er nog mensen reageren op een artikel in de plaatselijke krant en per bank een storting doen!

 

De opbrengst van Eindhoven gaat naar het dorp Negrete

Een dezer dagen kun je hier meer over dat project lezen. 

Als je niet direct kon geven, maar toch een bijdrage wil leveren aan het project voor de dorpen van AVAS kan dat op de volgende rekening:

 

ING  62 59 440

t.n.v. Stichting Latijns Amerikaans Jongerenwerk

o.v.v. "Nederland helpt Chili AVAS"

 

 

 

Als je voor het dorp Negrete wilt geven kan dat op op rekening:

 

ING 85 568

t..n.v. Werkgroep ter Ondersteuning van ex-politieke gevangenen in Chili

o.v.v. "Aardbeving Chili"

 

 

 

Grote en kleine bedragen zijn nog steeds welkom!